En oplevelse inden afrejsen


Har du tid, så bør du give dig selv en oplevelse, mens du er her i Herning

De Geometriske haver / Skulpturparken / Den runde gård


Skråt over for HEART ligger De Geometriske Haver. Formet som trekanter, firkanter og cirkler skyder de
6-8 meter høje avnbøgehække op og inviterer inden for i havens labyrintiske indre.
De Geometriske Haver - også kaldet 'Den Musikalske Have' - er tegnet af en af landets mest betydningsfulde landskabsarkitekter, C. Th. Sørensen og blev anlagt efter hans død i 1984. I 2014 blev De Geometriske Haver fredet af Det Særlige Bygningssyn som en af de første haver i historien. 

Ligeledes overfor HEART findes den cirkelrunde park, Skulpturparken, også tegnet af landskabsarkitekt C. Th. Sørensen. Med 36 skulpturer i forskellige materialer og et areal i midten med græssende hereford-kvæg er Skulpturparken en interessant oplevelse. Skulpturparkens skulpturer er overvejende lavet af danske kunstnere og illustrerer formsproget hos kunstnere som Robert Jacobsen, Svend Wiig Hansen og Sven Dalsgaard.
Skulpturparken blev anlagt i 1965 af skjortefabrikanten og kunstsamleren Aage Damgaard. Parken var oprindeligt tænkt som et rekreativt område for medarbejderne på Damgaards runde fabrik, Angli, der i dag huser TEKO. Skulpturerne er i dag ejet og udlånt af HEART.
På Aage Damgaards runde fabrik, er det også værd at nævne den runde gård, hvor Carl Henning Pedersens 1000m2 store keramiske frise "Fantasiens leg om livets hjul" lavet i årene 1966-68, kan ses.

Søg mere

Elia


Kultur oplevelser
Elia er en skulptur ved Herning Kunstmuseum, tegnet af Ingvar Cronhammar og afsløret 27. september 2001.
Navnet Elia er en henvisning til den gammeltestamentlige profet Elias.

FOTO: Torben Petersen

Læs mere

HISTORIEN OM HEART


HEART – Herning Museum of Contemporary Art er opstået i grænselandet mellem kunst og erhverv og er båret frem af den passionerede skjortefabrikant Aage Damgaard (1917-1991), som har skabt fundamentet for museets samling. Herning Kunstmuseum blev til i 1977, og åbnede d. 9. september 2009 i en helt ny bygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. Ved indvielsen ændrede museet navn til HEART.

Foto: TeIWAN BAANxt

Søg mere

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum


Kunstmuset blev indviet i 1976 og rummer mere end 4000 værker af de to kunstnere. Hovedparten af værkerne stammer fra et gavebrev, som Carl-Henning Pedersen udstedte i forbindelse med museets oprettelse.
Museet ligger i en cirkelformet bygning, hvis yderside er beklædt med en 90 m lang keramisk frise af Carl-Henning Pedersen. Bygningen knytter sig harmonisk til den eksisterende bebyggelse, den runde, tidligere Anglifabrik og den cirkulære skulpturpark, begge fra 1965. I 1992-93 blev museet udvidet med en tilbygning med form som et tresidet prisme, hvis ene side er af glas, mens de to øvrige er beklædt med blå keramiske fliser malet af Carl-Henning Pedersen.

Foto: Sapfan

Søg mere

Skovsnogen-Danmarks største park for samtidskunst


I et skovområde i Døvling Meldgaard Skov, godt 30 km syd for Herning, har 13 billedkunstnere skabt over 30 unikke værker, der udfolder sig under åben himmel. Skovsnogen er stedet, hvor eksperimenterende samtidskunst forenes med friluftsliv og naturoplevelser. Skovsnogen Artspace blev etableret i Døvling Meldgaard Skov i 2009 af billedkunstnerne René Schmidt og Søren Taaning.
Siden åbningen har Skovsnogen udviklet sig til Danmarks største park for samtidskunst med et udstillingsareal på 25 hektar, hvor der hele tiden kommer nye værker til og med 4.000 besøgende om året.

Søg mere